Inkontinenční pásy

 

Inkontinenční pásy pro psy (ne fenky :-) )

05.04.2016 10:03

Vznik mých prvních inkontinenčních pásů se datuje k roku 2009, kdy mi ochrnul můj čerstvý kamarád z útulku Rafík. 

Inkontinenční pás pro mě byla nutnost, pracovní den byl dlouhý, a po příjezdu domů z práce mě čekal úděsný pohled na v moči se válejícího pejska, který s radosti, že mě vidí ještě pár deci přidal. 

 

Stud z toho, jak to tam vypadá, mě donutil jednat.

 

Tehdy to pro mě byla noční můra, nejen , že mi začala další šichta se savem, ale pocit nezvládnuté situace, stud z toho, jak to tam vypadá, a taky touha, dopřát Rafíkovi lepší podmínky pro dlouhé chvíle o samotě, vyústily v jednoduchou a spásnou věc - obdélník na suchý zip, který 95% nehod zachytil. 

Zbylých 5% představuje velká stolice, popř. pás, který se částečně sesunul. O "velké", ale až příště. 

 

Pásy, které jsem používala já, jsem ničím dalším nevycpávala. Ušila jsem si je podle svých, respektive Rafíkových potřeb.  

Potřeby každého pejska jsou jiné. Vzhledem k  zpětné vazbě, kterou od našich zákazníků mám, je vyrábím, podle vašich potřeb a kvalita a použité materiály se zdokonalují. 

Když jsou trendy látkové pleny, proč ne látkové inkontinenční pásy?

 

První způsob je používání pásu společně s další vrstvou zadržování moči – nejčastěji jde o rozloženou a podélně vloženou jednorázovou dětskou plenu, ale podle velikosti plemene se nahrazuje jednorázovou dámskou hygienickou vložkou. Tento způsob lze posunout na vyšší ekologický level použitím látkových vložek, které se vyperou a znovu dají použít.

Druhý způsob je použití bez další vkládací vrstvy. Musí se , ale počítat s větším množstvým pásů, které se častěji střídají. Troufám si říct, že tento nás klasický inkontinenční pás, vydrží pokrýt vaši pracovní směnu a zajistit pejskovi i páničkovi příjemné setkání.

Vrstvení je věda

Spodní vrstva antibakteriálního bambusového úpletu, který se pyšní vysokou savostí a vrchní  vrstva s PUL zátěrem, který má vysokou prodyšnost, ale zároveň dokáže zadržet moč před prosáknutím. Díky zapínání na suchý zip a určité pružnosti se velikost pásu přizpůsobí přímo na tělo vašeho mazlíčka.

 

Pásy tvořím doma, v mém šicím koutku, někdy za asistence mých dvou dětí, někdy až když usnou. Beru každý kousek látky a vím na co bude použit. Vím, k čemu bude sloužit a dokážu si představit situace, v kterých bude pás pomáhat.

Balím je po dvou kusech, protože jeden je málo.

A když se vám osvědčí a obrátíte se na mě s novou objednávkou, tuším, že to dělám dobře.

Za podněty a návrhy jsem vždycky ráda. Kritiku rozdýchám a záhy ocením, proto se nebojte mi napsat.

 

Kristýna Dvořáková

 

Více o bambusovém úpletu

Bambusové froté jednobarevné, je vhodné na výrobu dětské konfekce, ale zejména je vyrobeno pro šití látkových plen. Froté má smyčky jen z lícní strany.

Bambusové froté je nesporně jedním z nejlepších materiálů pro výrobu dětských látkových plen. Na rozdíl od bavlněného froté, nemá tendenci hrubnout a je stále jemné a poddajné!

Bambusové vlákno vyniká svými antistatickými a antialergickými vlastnostmi a vy oceníte jeho výbornou savost.

Vlákna se vyrábějí z bambusové masy podobným způsobem jako se vyrábí viskóza. Vlákna pocházejí z divokého bambusu. Eko-tex certifikováno-vlákno.

S PES /POLYESTER/ NEBO BEZ PES?:

"Pes - polyester" nespornou výhodou je fakt, že díky této polyesterové mřížce nemá sklony ke srážení! Déle materiál vydrží a lépe schne. Polyester je schovaný pod smyčkami jako mřížka a tedy vůbec nepřichází do kontaktu s pokožkou vašeho pejska.

PÉČE:

Žehlení: ANO

Aviváž: ANO - ale může snižovat savost pleny

Sušička: ANO 

Bělení: NE

Praní: 60 °C - nevyvařujte!

Pozor, jelikož se jedná o přírodní materiál gramáž se může každou šarži lehce lišit!

 

Více o PUL na šití našich pásů

Jedná se certifikovaný PUL, který je ověřený a vhodný na svrchní látkové pleny. Materiál je prodyšný, ale velmi jemný.

Žehlení:NE
Aviváž:NE (nedoporučuje se)
Sušička:NE (nedoporučuje se)

Bělení: NE 
Ocet: NE (nedoporučuje se)
Praní: 60 st.

 

100 % PES - polyester + 100% polyuretan

Gramáž: 
liší se barva od barvy, průměrně 160g/m2

Certifikát do 3 let: 
ANO

Pruží: 
ANO